Resa

planeMed flyg

 

När du flyger till Malmö har du möjligheten att välja mellan två flygplatser: Köpenhamns flygplats, Kastrup, eller Malmös flygplats, Sturup. Båda flygplatser ligger lika nära staden trots att den ena ligger i ett annat land.

Copenhagen Airport, Kastrup

Från Köpenhamns flygplats kan man ta sig in till Malmö via buss, taxi eller tåg. Bussar och taxibilar finns precis utanför entrén, och Öresundståget går från flygplatsens tågstation som ligger nedanför Terminal 3

Vänligen se detaljerad information om hur man tar sig från Kastrup till Malmö här.

Malmö Airport, Sturup

Malmö flygplats ligger 30 km sydost om Malmö och det tar endast 25 minuter med bil eller taxi, och ca 35 minuter med buss.

Användbara länkar:

 

trainMed tåg

 

Det är enkelt att resa med tåg till och från Malmö med ett flertal avgångar om dagen från Tyskland, Danmark och övriga delar av Sverige.

Användbara länkar:

carMed bil

 

Om du kommer med bil har du flera olika vägar att välja mellan när du reser till Malmö och Skåne.

Från Köpenhamn: Ett snabbt och enkelt sätt är att åka över Öresundsbron som sammanbinder Malmö med Köpenhamn. Det tar inte mer än 15 minuter att köra på E20 över bron.

Från Tyskland: Om du anländer från Tyskland med färja via Trelleborg så har du endast en 20-minuters bilkörning till Malmö.

Från övriga Sverige: För karta och vägbeskrivning, klicka här.

public_transportationKollektivtrafik

 

Skånetrafiken gör det enkelt att resa i södra Sverige. De erbjuder en mängd olika biljetter och kort för resor inom Malmö city, Skåne och Danmark.

Användbara länkar:

 

Se Malmös officiella turistguide på nätet för den senaste informationen: http://www.malmotown.com/sv/category/resa/resa-till-malmo/